Get Adobe Flash player

e12-1

"Csak az a lényeges életünkben, ami boldoggá tesz. A többi lehet nagyon, nagyon fontos, de teljesen lényegtelen."

Biegelbauer Pál

Hegedüs Erika

a CoachOK Szakmai Szövetség alapító tagja, a femina.hu internetes portál életvezetési trénere (2008-2012 között)

 

Kezdetek
Gyerekkorom óta kutatom az emberi viselkedést, önmagam megértésén keresztül figyelem a világ törvényszerűségeit. A mamám szerető támogatása inspirált, hogy emberekkel foglalkozzak. Érettségi után a Feng-shui rejtelmeit kutatva lakberendező végzettséget szereztem. Megtapasztaltam, hogy minőségi élethez rendet kell teremtenünk a környezetünkben, de a harmónia csak akkor párosul mellé, ha ezt önmagunkban is megteremtjük.

Hátterem
Felsőfokú marketing kommunikációs végzettségem és műveldésszervező diplomám után a Coaching Akadémián tanultam a coachingról, majd a Lemma Coaching-nál lettem akkreditált coach. Mellette sok minden mást is tanultam, folyamatosan továbbképzem magam, hiszen közben találtam rá saját megoldásomra: szeretek tanulni, mert örömmel tölt el a világ összetettsége (Public Relations, rendezvényszervezés, csapatépítés, moderátor és motivációs technikák, személyiségfejlesztés, workshop szervező módszerek, konfliktuskezelés, transzformációs kineziológia, tarot, reiki, pránanadi, agykontroll, autogén-tréning, tudati technológia stb.).

A változás
A 2004-es év eleje gyökeres változást hozott az életemben. A sorsfordító, egy komoly betegség formájában próbára tette az erőmet és felborítani készült az életem. Több tucat könyv elolvasása, kineziológus, gyógymasszőr mellett az életvezetési tanácsadás segített. Olyan jól sikerült önmagam megismerése, hogy mára tünetmentes és leginkább teljes életet élek. Közben végérvényesen beleszerettem a coaching-ba. Sokat dolgoztam önmagamon, mérföldeket léptem elõre. Semmit sem bántam meg, bármikor szívesen visszanézek, de kifejezetten boldogságos mosolyt csal az arcomra a változásom. Megtanultam - mert nem volt más választásom - hogy leginkább önmagunkat kell szeretni, hogy aztán a világot is szeretni tudjuk. Nem lehet konkrét időponthoz kötni, valahol "menetközben" nőtt fel az a nő, aki látja már a csodákat, megéli a pillanatokat, szereti azt, aki és úgy, ahogy. Nekem is vannak szomorú pillanataim, de mára tartóssá vált magas energiaszintem, és egészen egyszerûen szeretem az életet, az életem. Kidolgoztam az "Egészséges-Önző-Képző" tréningem témáját és nagy örömmel tölt el, hogy egyre többen alkalmazzák környezetemben a módszereket.

Coaching

Mindig érdeklődve figyeltem az embereket, de egy idő után azt vettem észre, hogy több ez puszta szemlélődésnél, meglátok Nőkben, Férfiakban valami olyat is, amit nem akarnak/tudnak felfedezni önmagukban.

Feszített a vágy, hogy minél több ember érezzen rá, hogy több van benne, mint gondolja, és ezt az érzést tartósan birtokolja is. Kutattam-kerestem a módszerek között, míg ráleltem a coachingra. Mint egy igazi szerelem esetén, azonnal felismertem, hogy a coachingot kerestem, amelyen keresztül olyan eszközökhöz, módszerekhez, modellekhez juthatok, amelyek segítségével elkötelezett, érdeklődő, következetes és leginkább sikeres személyi trénere lehetek azoknak, akik megtisztelnek bizalmukkal, hogy időszakosan együtt dolgozzunk céljaik érdekében.

Célom

Általában erős az intuícióm, mégis képes vagyok kivárni, hogy ne legyen felgyorsítva a folyamat. Meg kell, hogy érj, hogy őszintén élvezd a pillanatot, amikor felismered az erőt, a benned szunnyadó lehetőségeket, hogy megérezd mély hitedet, amikor tartósan magas lesz már az energiaszinted…

Amikor a megrekedés után már túljutsz haragodon, és végre dolgozol magadért, az álmaidért… Amikor már tudsz és akarsz nekem válaszolni arra a kérdésre, hogy mi az, ami igazán számít az életedben, mi az, amiről nem akarsz lemondani, ami jár Neked, mert minden képességed meg van hozzá…

Mai tudásommal nem tudok elképzelni szebb célt, mint az élet és benne önmagunk jobb megismerése című utazáson való részvétel.

Türelmem, szeretetem, nyitottságom és érdeklődésem jó alapot biztosít, hogy együtt dolgozzunk, ha életed bizonyos területén úgy döntesz, hogy igénybe veszed segítségemet, hogy együtt térképezzük fel az eltéréseket álmaid és a valóság között.

 

 

 

Kövess a facebook-on: