Get Adobe Flash player

"Az egyetlen, aminek értéke van, ha magadat adod, és az egyetlen célkitűzés, amit hajszolni érdemes, hogy megtudd, ki vagy valójában."

Derek Landy

Ha nem megy egyedül

Előfordult már, hogy úgy érezted, elakadtál, és nem tudtad, merre indulj tovább? Olykor jól jön egy pártatlan külső szemlélő, aki új megvilágításba helyezi a problémákat, és arra ösztökél, hogy merj tenni az álmaidért. Ő a life coach. Ha a tested formálásába kezdesz, gyakran edzőtermi trénerhez fordulsz, aki segít látványos eredményeket elérni. Ilyen ez a coachingban is, ott a lelked trenírozására szerződteted időszakosan magad mellé a coachot.

Egyénileg vagy csapatban?

Változtatnál, de fogalmad sincs, hogyan kezdd? A coachinggal egy új életszemlélettel ajándékozhatod meg magad, és képessé válsz arra, hogy a kellő elszántsággal dolgozz álmaid megvalósításán. Egy személyre szabott önismereti munka, ami a változásra vágyó és a coach között zajlik, olyan ütemben és olyan hosszúságban, ahogy az ügyfél igényli.

A másik út a csoportos munka. Hasonló kérdésekkel, hasonló útkereszteződéseknél sokat segíthet az együtt dolgozás. Ilyenkor a coach sokszor láthatatlan vezetésével megnyílhatsz, rácsodálkozhatsz saját tégláidra, amelyből falakat emeltél magad köré. A megélt vidám vagy szomorú pillanatok hozzásegíthetnek, hogy trénered, te magad vagy éppen a csoportban lévő többi résztvevő tégláidat bontogassa.

Erő-nyerő területek

A csoportos munka fantasztikus energiákat tud megmozgatni, az együttgondolkodás, a hangosan kimondott szavak, a felszabadult nevetés, a bátran vállalt sírás, a kedves önirónia hatalmasat lendíthet a részvevőkön. Mindenki mást hall meg, mást kap, mást visz haza. A közös program rengeteg új élményt tartogathat, hiszen olyan erőforrásokat fedezhetsz fel magadban, amelyek addig mélyen benned szunnyadtak, és azáltal, hogy a problémákra, és nem a megoldásokra fókuszáltál, nem tudtad előcsalogatni magadból ezeket.

Boldogtalan lélekkel csak boldogtalan életet élhetsz. A program nem akar hazugságok mögé bújni, nincsenek tuti tippek, amelyek mindenkinél azonnal működnek. Arra keres megoldást, hogy kinél hol vannak az indítógombok, amelyek hozzásegíthetnek egy egészségesebb szemléletű élethez.

Bármelyik utat válaszd, akár egyéni coaching ülést, akár a csoportos munkát, általában mindenki úgy távozik, hogy legszívesebben azt kiabálná: ide nekem az egész világot! Ha megérted, hogy a változtatás lehetősége a saját kezedben van, a coach csak kísérőként lesz melletted, hogy kihozd önmagadból a maximumot, akkor megszűnnek a gátak és határok, minden álom elérhető közelségbe kerül. Beindulnak a változtatási folyamatok és innen nincs megállás, átveszed az irányítást, vagyis beindítod ön-generátorodat.

 

Kövess a facebook-on: